Piersonstraat 5
6951 BD Dieren, Gelderland
0313 414 556
info@mijnhoren.nl
Di - Za
Openingstijden per dag

Werkwijze

Het aanpassen van een hoortoestel is een proces dat wordt uitgevoerd door een audicien of audioloog om ervoor te zorgen dat het hoortoestel optimaal functioneert voor de specifieke gehoorbehoeften van de drager. Hier is een overzicht van de stappen die betrokken zijn bij het aanpassen van een hoortoestel:

Voorbereiding en Intake

  • Behoeftebepaling: Wij zullen als eerst een uitgebreide intake doen om de gehoorproblemen, levensstijl, en specifieke wensen van de patiënt te begrijpen.
  • Gehoortest: Een audiometrisch onderzoek wordt uitgevoerd om het gehoorverlies in kaart te brengen. Dit omvat meestal een toonaudiogram (om te bepalen welke frequenties minder goed gehoord worden) beengeleiding (om te bepalen waar het gehoorverlies zit) en een spraakaudiogram (om te testen hoe goed spraak wordt verstaan).

Selectie van het hoortoestel

  • Type hoortoestel: Op basis van de resultaten van de gehoortest zullen we uitleg geven over wat wij gemeten hebben en hoe u het audiogram moet lezen. Tevens zullen aan de hand van de persoonlijke voorkeuren van de patiënt, een geschikt type hoortoestel geselecteerd (bijvoorbeeld achter-het-oor (AHO), in-het-oor (IHO), of volledig in-de-gehoorgang (CIC)).
  • Features: De audicien kiest een toestel met de juiste technische specificaties zoals directionele microfoons, ruisonderdrukking, Bluetooth-connectiviteit, enz.

Afleveren hoortoestel

  • Programmering: Het hoortoestel wordt geprogrammeerd met behulp van speciale software en testen om de versterking en andere parameters aan te passen aan het gehoorverlies van de patiënt.
  • Real Ear Measurement (REM): Een objectieve meting die vaak wordt uitgevoerd om te controleren of de geluidsversterking die het hoortoestel levert, overeenkomt met de voorgeschreven versterkingsniveaus op basis van de gehoortest.
  • Pasvorm: De fysieke pasvorm van het hoortoestel wordt gecontroleerd en aangepast voor comfort, vooral bij in-het-oor en maatwerk hoortoestellen.
  • Gebruik en Onderhoud: De patiënt krijgt instructies over hoe het hoortoestel te gebruiken, schoon te maken, en te onderhouden.
  • Wat te Doen bij Problemen: De patiënt leert hoe om te gaan met mogelijke problemen, zoals batterijen vervangen of reinigingsprocedures.
  • Accessoires: Eventuele accessoires, zoals opladers of afstandsbedieningen, worden gedemonstreerd.

Testen en Evaluatie

  • Luistertest: De patiënt test het hoortoestel in verschillende omgevingen (stil, luidruchtig) om te beoordelen hoe goed het geluid wordt waargenomen en of er aanpassingen nodig zijn.
  • Feedback Bespreken: De audicien bespreekt de ervaringen van de patiënt en stelt indien nodig de instellingen bij.

Nazorg & Service

Elke klant roepen wij jaarlijks op om zijn of haar gehoor opnieuw te laten meten en het hoortoestel indien noodzakelijk te laten bijstellen, tevens doen we dan een check-up van het hoortoestel waarbij we filters vervangen, domes indien nodig slangetjes. We bespreken wat er nog verbeterd zou moeten worden en waar de klant tegenaan loopt in het dagelijks leven m.b.t. het gehoor.