Piersonstraat 5
6951 BD Dieren, Gelderland

(0313) 41 45 56

Di - Za
Openingstijden per dag

Vergoeding

De prijzen van hoortoestellen variëren van rond de 500 euro voor een basis toestel tot ca. 2500 euro per stuk voor een zogeheten high end hoortoestel. Wat u daadwerkelijk betaalt, hangt af van veel factoren. 

  1. Hoortoestellen zitten in de basisvergoeding van uw zorgverzekering. U krijgt 75% van het tarief vergoed, als u aan alle voorwaarden voldoet. 
  2. U hebt recht op een vergoeding als u een gehoorverlies hebt van minimaal 35 dB gemiddeld bij de frequenties 1000, 2000, 4000 Hertz, dus ook met eenzijdige slechthorendheid hebt u recht op een vergoeding. 
  3. In principe heeft u om de vijf jaar recht op een vergoeding voor hoortoestellen. 
  4. In sommige gevallen betaalt u zelfs helemaal niets. Dit hangt af van uw zorgverzekering, uw aanvullende polis en uw eigen risico.  
  5. In sommige gevallen hebt u een voorschrift met audiogram nodig van uw KNO-arts of het audiologisch centrum.  
  6. U krijgt een vergoeding als u een hoortoestel kiest uit de hoortoestellendatabase van ZN Nederland in de categorie waarin u bent ingedeeld. Uw eigen bijdrage is 25% van de prijs die uw zorgverzekeraar heeft vastgesteld voor een hoortoestel in die categorie. Dit verschilt per zorgverzekeraar. 
  7. Houdt u er rekening mee dat uw zorgverzekeraar eerst uw verplichte eigen bijdrage van € 385,- bij u in rekening brengt.  

Particuliere aanschaf 

Als u zelf uw optimale hoor oplossing wil kiezen, dan zal een particuliere aanschaf voor de hand liggen. U kunt dan met onze audicien uit het volledige assortiment kiezen. U hoeft in dat geval niet 5 jaar te wachten. U kunt mogelijk een deel van de kosten vergoed krijgen via de belastingdienst. Dit fiscale voordeel kan oplopen tot duizenden euro’s. 

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Dat kan!

Maak gebruik van ons contactformulier