Raadhuisplein 29
6851 BW Huissen, Gelderland

Piersonstraat 5
6951 BD Dieren, Gelderland

06-22275922
info@mijnhoren.nl

Di - Za
Openingstijden per dag

Hoortoestellen

Welk type hoortoestel het best bij u past hangt af van veel factoren, zoals uw gehoorverlies, vorm van de gehoorgang, luisterbehoeften, uw smaak qua design, financiële mogelijkheden, vorige ervaringen met hoortoestellen en medische factoren zoals gevoeligheid voor oorontstekingen of bepaalde materialen. AHO en LIHO worden in Nederland het meest verkocht.

Achter het oor

De naam zegt het al, een AHO wordt achter-het-oor gedragen. Een AHO kan worden gedragen met een toonbochtje en maatwerk oorstukje of met een zogeheten thin tube, ofwel dun hol slangetje met een zachte siliconen eartip. Dit laatste heet een open aanpassing. Een open aanpassing draagt comfortabel en went meestal snel, maar is niet geschikt voor mensen met een groot gehoorverlies in de lage tonen. De tijd van lelijke “bruine banaantjes” achter het oor ligt achter ons. Tegenwoordig zijn er AHO’s in vele modellen, afmetingen en modieuze kleuren. Ze zijn geschikt voor alle gehoorverliezen, van licht tot (zeer) zwaar.

Luidspreker in het oor
Een bijzondere uitvoering van een AHO is de LIHO, ook wel RIE (receiver in ear) genoemd. Hierbij is de techniek gesplitst in twee delen: het hoortoestel dat achter het oor zit en een klein luidsprekertje dat in de gehoorgang wordt gedragen. Het luidsprekertje wordt voorzien van een siliconen eartip of een maatwerk oorschaaltje waar het luidsprekertje in vastgeklikt wordt. Het toestel en de luidspreker zijn via een dun snoertje met elkaar verbonden. Bij een LIHO komt het geluid zuiverder aan bij het trommelvlies en het toestel kan heel klein en fraai worden gemaakt. Sommige LIHO’s hebben ook een luisterspoel (ringleiding, ofwel T-stand) of kunnen worden uitgebreid met een externe luisterspoel om de hals. Een LIHO is geschikt voor lichte en matige gehoorverliezen en zelfs voor zware gehoorverliezen als er een power luidspreker wordt gebruikt.

In het oor
IHO’s zijn hoortoestellen die in de gehoorgang of oorschelp worden geplaatst. Ze corrigeren een klein tot matig gehoorverlies. U kunt ze op een discrete en onopvallende manier dragen. Dit hoortoestel is niet voor alle typen gehoorverlies geschikt, omdat door het zeer kleine formaat minder versterking mogelijk is. Niet geschikt voor mensen met een smalle gehoorgang en mensen die veel oorsmeer produceren en/of snel last van oorontsteking hebben.

Volledig in de gehoorgang
Deze hoortoestellen worden ook wel CIC (Completely in Channel) genoemd. Deze ontzettend kleine toestellen worden helemaal in de gehoorgang ingebracht. Alleen het draadje waarmee u het toestel in- en uitdoet steekt een beetje uit, maar die is nagenoeg onzichtbaar. Niet geschikt voor mensen met een smalle gehoorgang en mensen die veel oorsmeer produceren en/of snel last van oorontsteking hebben.
Lees meer over de voor- en nadelen van deze vier hoorsystemen op www.hoorwijzer.nl

Contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Dat kan!

Maak gebruik van ons contactformulier